Red Velvet Cupcakes 20 STUKS

Dit zijn mini versies van de klassieke Amerikaanse red velvet cake. Ze zien er sierelijk en super chique uit!

 

Bereiding: 30 minuten

Baktijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

  • 120 gr boter
  • 300 gr suiker
  • 2 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 1/2 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel azijn
  • 250 gr witte bloem
  • 5 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel zout

 

ingredienten topping:

  • 250 gram poedersuiker
  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 theelepel vanille extract 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 2 bakvormen voor 12 muffins in of vul ze met 20 papieren vormpjes.
Doe in een grote kom de boter en suiker en klop het met de mixer tot een luchtig beslag. Voeg de eieren, karnemelk, rode voedingskleurstof en de vanille toe en meng het goed door elkaar. Roer daarna de baksoda en azijn er doorheen.

Meng bloem, cacaopoeder en zout in een andere kom en vermeng het daarna grof met het botermengsel.

Verdeel vervolgens het verslag gelijkmaatig over de bakvormpjes en doe ze in de voorverwarmde oven. (ongeveer 20 - 25 minuten tot de bovenkant terugveert als je er zachtjes in drukt)
Laat de cakejes na die tijd even afkoelen.

 

bereidingswijze Topping:

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg als laatste het water en de vanille extract toe en mix alle snog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid.

    Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak met Jumbo tip open ster.
    Haal een klein stukje van de bovenkant van 1 cupcake af om te kunnen verkruimelen. Gebruik deze kruimel als decoratie op de topping! Omdat je de topping op de bovenkant van de cupcake spuit, zie je niet dat er een klein stukje cake ontbreekt.

     

    Maak jouw eigen website met JouwWeb