Frambozen Macarons
Deze kleine frambozen macarons (Franse lekkernij) hebben een zeer mooie roze kleur en zijn uitzonderlijk licht! Het recept is eenvoudig te maken en heerlijk voor bij een high tea!
Bereiding: 30 minuten
baktijd: ± 13 minuten
ingredienten:
- eiwit van 3 eieren
- 1 snufje zout
- 225 gr poedersuiker
- 175 gr gemalen amandelen
- 200 gr frambozenjam
- een paar druppels rode kleurstof
Bereidingwijze:
Doe het eiwit en een snufje zout in een kom en klop het evervolgens stijf. Voeg een paar druppels rode kleurstof toe totdat je de gewenste kleur hebt. Meng in een andere kom de amandelen met de poedersuiker. Doe dit mengsel in het eiwit en meng tot een glad en glanzend geheel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet het beslag in een spuitzak en spuit kleine toefjes van ongeveer een eetlepel groot op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen. (houd de spuitzak loodrecht op de bakplaat) Laat het beslag 30 minuten rusten. verwarm de oven voor op 150°C / gasoven stand 2. Bak de koekjes in de oven gedurende 13 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Doe wat frambozenjam in een spuitzak en spuit het voorzichtig op de platte kant van de macaron, voeg dan een tweede makroon toe om een soort van sandwich te maken. Herhaal met de rest van makronen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb