Oreo cupcakes.

Deze oreo cupcakes smaken super! Oreo koekjes zijn erg lekker, en cupcakes ook. Het leek ons dus een goed idee om een recept hiervan te maken. Ze zijn echt lekker, je kan zelf kiezen of je ze met of zonder topping maakt.

 

Bereiding: 10 minuten

Baktijd: 14 tot 17 minuten

 

Ingrediënten:

  • Voor de cupcakes:
  • 175 gram boter
  • 165 gram suiker
  • 3 eieren
  • 40 gram cacao poeder
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bak poeder
  • 1 pak oreos
  • Voor de topping:
  • 2 pakken oreo
  • 100 gram boter
  • 200 gram bakkerspoedersuiker

 

Voorbereiding:

Warm de oven voor op 180 °C. Haal de boter uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur is. Zet cupcake vormpjes op een bakplaat

 

Bereiding cupcakes:

Doe de boter, en suiker in een kom en mix het tot het zacht en glad is. Voeg de eieren toe en mix dit goed. Voeg nadat dit mooi glad is de droge ingrediënten toe, de cacao poeder, bloem en bakpoeder. Leg op de bodem van elk cupcake vormpje een oreo, als verassing. Stop de 2 pakken oreos in een diepvries zak en doe deze dicht. Nu kan je de oreos fijn stampen met een deegrol. Je kan ze ook blenden maar dit werkt even goed. Mix de gekruimelde oreos door het cupcake beslag. Schep het beslag in de vormpjes. Zet ze voor ongeveer 14 tot 17 minuten in de oven.

 

Topping cupcakes (optioneel):

Terwijl de cupcakes in de oven zitten, kan je een topping maken voor op de cupcakes, de topping is niet noodzakelijk maar maakt ze net wat specialer. Mix de boter en poedersuiker door elkaar tot het een soort crème is. Verkruimel de oreos net zoals het moest voor de oreos in de cupcakes. Voeg de kruimels toe en meng de boter crème met de kruimels. Wanneer je cupcakes zijn afgekoeld, smeer je met een lepel de topping over de cupcakes. Als finishing touch breek een oreo doormidden en plaats deze bovenop.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb