Blondies met witte chocolade. 16 STUKS
Deze heerlijke blondies zijn makkelijk te bereiden en heerlijk voor een high tea! Blondies zijn eigenlijk gewoon brownies maar dan met witte chocolade in plaats van pure.
Baktijd: 35 minuten
Ingrediënten:
- 200 gr bloem
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 250 gr ongezouten roomboter
- ½ theelepel baking soda (zuiveringszout)
- 150 gr suiker
- 2 eieren
- 50 gr lichte basterdsuiker
- 200 gr witte chocolade
Materialen:
- Bakvorm
- Bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter en bekleed het met bakpapier. Hak de witte chocolade in stukjes en bewaar het in de koelkast. Doe de 2 soorten suiker en het zout in een kom en meng door elkaar.
Smelt de boter en giet daarna al roerend in de kom met de suiker. Mix de 2 eieren er bij totdat het een egaal mengsel is. Meng de bloem, bakpoeder en baking soda in een kom en zeef daarna bij het natte mengsel. Mix het samen totdat alles goed gemengd is.
Schep daarna alle witte chocolade er doorheen. Giet het mengsel voorzichtig in debakvorm.
Bak de blondies 35 min in de oven. Controleer of met een sateprikker of ze gaar zijn. Laat de blondies nog 10 min met de ovendeur open in de oven staan. Laat ze daarna afkoelen naar kamertemperatuur.
Tip: vervang ook eens (de helft van de) chocolade door noten of doe er wat gesmolten caramel overheen!

Maak jouw eigen website met JouwWeb