Appelmoes Cupcakes

 Cupcakes gemaakt met appelmoes in plaats van boter. Zo zijn ze niet alleen erg lekker, maar ook nog lactosevrij. De structuur van de cake is ongeveer gelijk aan die van een normale cake, misschien een beetje droger. Je kan kiezen of je de appelmoes zelf wilt maken, of kant-en-klare gebruiken.

 

Bereiding met zelf appelmoes maken: 30 minuten

Bereiding met kant-en-klare appelmoes: 15 minuten

Baktijd: 50 minuten

 

Ingrediënten voor de cake:

  • 3 eieren                                                                                                
  • 150 gram suiker                                                                                        
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel                                                                   
  • 1 el water                                                                                           
  • (eventueel 125 gram kant-en-klare appelmoes voor als je het niet zelf maakt)

 

Ingrediënten appelmoes:

  • 1 grote handappel  
  • 25 gram suiker

 

Bereiding appelmoes:

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in kleine blokjes.

Doe de blokjes appel in een pannetje met de eetlepel water en 25 gram suiker. Kook de appel in 10 minuten zacht. Pureer met een staafmixer tot moes en laat het geheel afkoelen.

 

Bereiding cake:

Klop de eieren met de suiker luchtig. Voeg het bloem en de appelmoes afwisselend, in delen, toe. Spatel voorzichtig door het beslag.

Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes. Bak de cupcakes 30 minuten op 180 graden. De baktijd van de cupcakes verschilt per oven, houd de cupcakes geod in de gaten om aanbranden te voorkomen.