Appelmuffins 12 STUKS
Deze muffins met stukjes appel en rozijn zijn makkelijk te maken en heerlijk voor bijvoorbeeld een high tea. Het zijn net kleine appeltaartjes, maar dan in muffin vorm.
 
Bereiding: 15 minuten
Baktijd: 20 minuten
 
Ingrediënten
  • 50 gr boter, gesmolten
  • 250 gr bloem
  • 60 gr bruine basterdsuiker
  • 8 gr bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 1,5 dl melk
  • 1 appel
  • 1 theel kaneel
  • 50 gr rozijnen
 
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt 50 gram boter in een pannetje. Wacht tot het compleet gesmolten is en zet het vuur uit.
Bereiding
Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de basterdsuiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Giet de melk, boter, eieren er bij in. Mix alles goed door elkaar.
Snij de appel ijn kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag. Voeg ook het kaneel en de rozijnen toe. Roer dit door elkaar met een lepel.
 
Vul 12 muffinvormpjes ongeveer voor 2/3 met het beslag. Zet de muffins 20 tot 25 min in de oven. Laat de muffins afkoelen op een rek.
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb