Chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies zijn super lekker en vooral heel makkelijk te maken! Je kan ze natuurlijk in de winkel kopen, maar zelfgemaakt zijn ze nog lekkerder.
Bereiding: 25 minuten.
Baktijd: 12 - 15 minuten.
Ingrediënten:
- 125 gram boter
- 130 gram bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 250 gram bloem
- 200 gram chocolade
- Snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- Scheutje melk
Ps: Wij gebruikten 2 repen chocolade van 100 gram, de smaak is naar keuze. Je kan chocolate chips gebruiken maar gewone chocola werkt even goed!
Voorbereiding:
Warm de oven voor op 180 °C voor een elektrische oven, op 160 °C
voor een hete lucht oven, en gasoven stand 4.
Leg de boter op een schaaltje uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur is en makkelijker te mixen.
Bereiding:
Hak de boter in kleine stukjes en doe het in een kom. Voeg de vanillesuiker, basterdsuiker en het ei toe. Mix dit tot het egaal is, voeg dan de bloem en zout toe. Zodra dit deeg glad en stevig is, voeg je de chocolade toe. Aangezien wij normale chocolade repen gebruikten hebben we het eerst gebroken en toen met een mes fijngehakt. (Als je chocolate chips gebruikt hoef je ze niet fijn te hakken, maar kan je ze meteen toevoegen.) Roer de chocolade door het beslag, zorg dat dit een beetje eerlijk verdeeld is. Voeg als laatst nog een scheutje melk toe en meng dit door het deeg, doordat de chocolade er al in zit is dit het beste te doen met een lepel of je handen.
Vet een bakplaat in of gebruik bakpapier. Leg het deeg verspreid op de bakplaat. Dit gaat makkelijk met 2 lepels, maar je kan ze ook maken met je handen.
Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten gaar. De precieze tijd hangt van je oven af. De koekjes zijn nog een beetje zacht als ze klaar zijn, laat ze dus niet te lang in de oven zitten omdat ze nog niet ‘hard’ zijn! De koekjes worden hard als ze afkoelen. Laat ze afkoelen op een schaal of bord buiten de oven.

Maak jouw eigen website met JouwWeb