Bosbessen Muffins 12 STUKS
Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 20- 25 minuten
Ingrediënten:
- 200 gram witte bloem
- 140 gram verse bosbessen
- het eiwit van 1 ei
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 110 ml magere melk
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 1 dessertlepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 100 gram ruwe rietsuiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C / gasstand 6. Vet een bakvorm voor 12 muffins licht in en zet hem even apart.
Meng 4 eetlepels bloem met de bosbessen en zet het apart. Klop het eiwit met 1 eetlepel olie licht op. Roer de melk en gesmolten boter er daarna doorheen.
meng in een aparte kom de bloem, bakpoede, zout en suiker. De droge ingrediënten met een zeef over de eiermix verdelen. Roeren tot de bloem vochtig en klonterig is. NIET TEVEEL MENGEN. Schep vervolgens de bosbessen er doorheen.
Elke muffinvorm voor 2/3 met beslag vullen en in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb