Brownies 16/20 STUKS

 

Bereiding: 15 minuten

Baktijd: 30-35 minuten

Afkoelen: 30 minuten

 

Ingrediënten:

  • 150 gram pure of bittere chocolade
  • 150 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker 
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel zout
  • 4 eieren 
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven

 

bereiding:

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Bakvorm invetten en bestrooien met bloem. Bakpapier op bodem van vorm leggen en invetten. Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur boter en chocolade smelten, regelmatig roeren. Van vuur af suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door chocolade roeren. Bakmeel en zout door chocolademengsel roeren. Eieren één voor één al roerend toevoegen. Beslag in vorm scheppen en glad strijken. In midden van oven brownie in 30 à 35 minuten gaar bakken. Binnenkant moet smeuïg zijn, niet te droog. Brownie ca. 30 minuten in vorm laten afkoelen. Zijkanten lossnijden, rooster op vorm leggen, samen keren en brownie op rooster storten. Bakpapier verwijderen en brownie verder laten afkoelen. Brownie in 16 à 20 vierkanten snijden.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb